Skip to main content

Τήνος: Εγκαίνια αγιογράφησης στον Άγιο Μαρδάριο

Η Τήνος είναι γνωστή για τα ξωκλήσια της. Ένα από αυτά ο άγιος Μαρδάριος στην περιοχή της Βάνης.

Ένα από αυτά, ιδιοκτησία της οικογένειας της Αναστασίας Ρήγου, από τον Αρνάδο της Τήνου, περιήλθε στην κατοχή της από τον πατέρα της, κι αγιογραφήθηκε πρόσφατα από τον Βασίλη Τριανταφυλλόπουλο, με την ευγενική χορηγία των Günter Krämer, Torsten Fischer, Herberts Schäfer και Elke Krämer.

Ένας εξαιρετικά μετριόφρων νέος καλλιτέχνης που έχει αγιογραφήσει πολλές άλλες εκκλησίες στην Πελοπόννησο, ο Βασίλης Τριανταφυλλόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και μαθήτευσε αγιογραφία δίπλα στους μοναχούς του Αγίου Όρους, όπως επίσης και δίπλα στον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο Νίκο Κυπραίο.

Δεν ασχολείται όμως μόνο με την αγιογραφία. Εργάζεται επίσης ως σκηνογράφος και σχεδιαστής κοστουμιών θεάτρου και όπερας στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ιταλία.

To Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 18:00, θα παρουσιαστεί η αγιογράφηση στην εκκλησία και το βιβλίο που επιμελήθηκε ο Νίκος Λεοντόπουλος σε φωτογράφιση της Άννας Πανωρίου.

Ο Άγιος Μαρδάριος γιορτάζει στις 13 Δεκεμβρίου μαζί με τους άγιους Αυξέντιο, Ευστράτιο, Ευγένιο και Ορέστη, οι οποίοι μαρτύρησαν κατά τον σκληρό διωγμό των Χριστιανών επί Διοκλητιανού.