Skip to main content

Βοιωτία: Τρεις συλλήψεις για 5.800 χασισόδεντρα – Θα κέρδιζαν 13 εκατ. ευρώ

ΕΛ.ΑΣ.

Νέα μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτεμάχιο της Βοιωτίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης προχθές πρωινές ώρες, συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής ομάδας (δύο αλλοδαποί, ένας Έλληνας), που καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση της κάνναβης.

Από τον χώρο της φυτείας, κατασχέθηκαν συνολικά 5.800 δενδρύλλια, ύψους 1,5 έως 3 μέτρων. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκηνές – πρόχειρα καταλύματα, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν ως χώρους ανάπαυσης και επιτήρησης της φυτείας, διάφορα αγροτικά εργαλεία – αντικείμενα κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, είδη ένδυσης, ατομικής υγιεινής και τροφίμων.

ΕΛ.ΑΣ.

Εντός της φυτείας, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν εγκαταστήσει πλήρες σύστημα πλαστικών σωληνώσεων για την άρδευση των δενδρυλλίων.

Εντοπίστηκε και σύστημα φόρτισης κινητών τηλεφώνων, αποτελούμενο από ηλιακό πάνελ συνδεδεμένο με μπαταρία αυτοκινήτου, μικρό πίνακα με διακόπτη και μετασχηματιστή.

Επιπλέον κατασχέθηκαν και τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τη συγκομιδή των δενδρυλλίων, εκτιμάται ότι το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής αυτής ομάδας ανέρχεται σε περίπου 13.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή Λιβαδειάς.

Βοιωτία: Στο φως χασισοφυτεία με πάνω από 8.000 δενδρύλλια