Skip to main content

Συνελήφθη 44χρονος που διέπραττε ληστείες στα βόρεια προάστεια παριστάνοντας τον υπάλληλο ντελίβερι

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Επέλεγε να δρα κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες και κινούταν με δίκυκλο,

Συνελήφθη το πτωί της Τρίτης , στην περιοχή του Αμαρουσίου, ένας 44χρονος που παριστάνοντας τον υπάληλο ντελίβερι διέπραττες ληστείες και κλοπές

Ο 44χρονος από τον Αύγουστο (τουλάχιστον) του 2024 δρούσε ως εξής: Αφού κατόπτευε τους χώρους που στοχοποιούσε και επιβεβαίωνε τη μη ύπαρξη πελατών, εισερχόταν σε αυτούς και με την απειλή όπλου ή μαχαιριού αφαιρούσε χρηματικά ποσά. Μάλιστα, επέλεγε ως θύματα κυρίως γυναίκες.

Επέλεγε να δρα κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες και κινούταν με δίκυκλο, το οποίο του εξασφάλιζε ευελιξία κινήσεων στους οδικούς άξονες.

Για να δυσχεράνει την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του, φρόντιζε να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του χρησιμοποιώντας κράνος με λογότυπο γνωστής εταιρίας διανομής, για την οποία εργαζόταν κατά καιρούς, μάσκα και γυαλιά ηλίου, εναλλάσσοντας ρουχισμό ενώ κάλυπτε με πετσέτα ή σακούλα την πινακίδα του επιχειρησιακού του δικύκλου.

Μετά από έρευνα στην οικία και στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 0,8 γραμμ. ηρωίνης, πιστόλι τύπου REPLICA, κινητό τηλέφωνο, ρουχισμός και κράνος που φορούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιαστήκαν 13 περιπτώσεις ληστειών και απόπειρα κλοπής σε Κηφισιά, Πεύκη και Μαρούσι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.