Skip to main content

Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων: Προσωρινή μη διαθεσιμότητα e-υπηρεσιών λόγω αναβάθμισης

Ποιες λειτουργίες επηρεάζονται και για πόσο διάστημα

Σε νέα αναβάθμιση των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων προχωρά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΓΓΠΣΨΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών, καθώς και της απόδοσης και της ασφάλειας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Ειδικότερα, λόγω της κρισιμότητας και του μεγέθους των υποδομών και για να μειωθεί η επίπτωση από τη μη διαθεσιμότητα των σχετικών υπηρεσιών, η αναβάθμιση θα πραγματοποιηθεί σε 3 διακριτές φάσεις στις εξής ημερομηνίες και ώρες:

  • Η πρώτη φάση από Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και ώρα 22:00 έως και Σάββατο 19 Οκτωβρίου ώρα 03:00.
  • Η δεύτερη φάση το Σάββατο 16 Νοεμβρίου από ώρα 05:00 έως και ώρα 15:00.
  • Η τρίτη φάση το Σάββατο 23 Νοεμβρίου από ώρα 05:00 έως και ώρα 15:00.

Κατά τα χρονικά αυτά διαστήματα δεν θα είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες που σχετίζονται με:

  • Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών TaxisNet (υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.α.).
  • Υπηρεσίες όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΨΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.
  • Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, όπως TAXISnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ κ.α.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως και στις προηγούμενες εργασίες αναβάθμισης υποδομών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, προκειμένου να είναι μικρότερη η επίπτωση από τη μη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών.