Skip to main content

Κατεπείγουσα προκαταρκτική για εισβολή κατοίκων σε δομή ανηλίκων μεταναστών στα Σεπόλια

ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι κάτοικοι της περιοχής κρατούσαν ξύλινα καδρόνια, ενώ από την επίθεση φέρεται να τραυματίστηκε ένας ανηλικος φιλοξενούμενος (βίντεο)

Εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊσταμένος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αριστείδης Κορρέας, για το περιστατικό εισβολής κατοίκων σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών στα Σεπόλια.

Είχε προηγηθεί συμπλοκή μεταξύ δύο ανηλίκων φιλοξενούμενων, έξω από τη δομή.

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι κάτοικοι της περιοχής κρατούσαν ξύλινα καδρόνια και αλλά αντικείμενα, ενώ από την επίθεση φέρεται να τραυματίστηκε ένας ανηλικος φιλοξενούμενος.

Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελεας πρωτοδικών κ. Ανδρεου και μεταξυ άλλων θα ερευνήσει τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και απειλής.

Κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ πως είναι ένα «ανησυχητικό» περιστατικό και «άλλο ένα δείγμα των ακραίων αντιδράσεων που προκαλεί συνολικά το μεταναστευτικό στις τοπικές κοινωνίες». «Τα νεύρα είναι τεντωμένα. Τι συνέβη χθες στα Σεπόλια; Δύο ανήλικοι μετανάστες, παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, ασυνόδευτα ανήλικα στην ουσία τσακώθηκαν μεταξύ τους. Φώναζαν, ήρθαν στα χέρια, έκαναν φασαρία, αναστάτωσαν την τοπική κοινωνία. Να πω ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό τσακωμού μεταξύ ανηλίκων, όμως εδώ τα πράγματα αλλάζουν φαίνεται ως προς την αντίδραση, επειδή πρόκειται για αλλοδαπούς. Οπότε προφανώς υπήρξε μια αναστάτωση από στοιχεία της τοπικής κοινωνίας, προφανώς».

«Όταν κάποιοι μπαίνουν οργανωμένα σε μία δομή ασυνόδευτων ανηλίκων με σκοπό να τα σπάσουν, να δημιουργήσουν βιαιοπραγίες, να χτυπήσουν όποιον βρουν μπροστά τους, τότε αλλάζουν τα πράγματα. Προφανώς κάποιοι έριξαν λάδι στη φωτιά. Προφανώς κάποιοι συνετέλεσαν ώστε να οξυνθούν τα πνεύματα και να ληφθεί απόφαση για να μπουκάρουν. Προφανώς και αυτά μας ανησυχούν» σημείωσε για να προσθέσει: «Όμως επαναλαμβάνω ότι νομίζω πως η αντίδραση αυτή δεν θα ήταν η ίδια αν δεν επρόκειτο εδώ για παιδιά που φιλοξενούνται σ’ αυτές τις δομές. Οπότε πρέπει να το αξιολογήσουμε με πάρα πολύ περίσκεψη όλο αυτό».