Skip to main content

Κασιδιάρης – «Σπαρτιάτες»: Στις 31 Οκτωβρίου η δίκη για εξαπάτηση εκλογικού σώματος

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα για αναβολή που υπέβαλαν τρεις κατηγορούμενοι

Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη των 11 κατηγορουμένων πρώην και νυν βουλευτών του κόμματος «Σπαρτιάτες», οι οποίοι κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογικού σώματος με ηθικό αυτουργό τον Ηλία Κασιδιάρη.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα για αναβολή που υπέβαλαν τρεις κατηγορούμενοι και αποφάσισε τη διακοπή της διαδικασίας.

Κασιδιάρης: Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της δίκης

Ο καταδικασμένος για τη Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος έλαβε 7ημερη άδεια από τις φυλακές Δομοκού, ήταν παρών κατά τη διαδικασία. Σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:

«Επιθυμώ την άμεση διεξαγωγή της παρούσης δίκης, διότι η επίμαχη κατηγορία είναι άκρως προσβλητική για την προσωπικότητά μου. Πορεύομαι πάντα με βάση το δίκαιο και την αλήθεια και βρίσκομαι ενώπιον του δικαστηρίου για να αποκατασταθεί η τιμή και η υπόληψή μου».

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του πρόεδρου του κόμματος «Σπαρτιάτες» περί Δον Κορλεόνε και greek mafia.

Την έρευνα διενεργούσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία έκρινε ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ήταν ο πραγματικός ηγέτης του κόμματος των «Σπαρτιατών», αυτός κινούσε τα νήματα καθοδηγώντας και συμβάλλοντας καθοριστικά στην εκλογική του κάθοδο αλλά και στην εκλογή των βουλευτών του.