Skip to main content

Καλαμάτα: Συλλήψεις διακινητών για τη μεταφορά 77 μεταναστών – 8.500 δολ. το άτομο η «ταρίφα»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ.

Είχαν ξεκινήσει με σκάφος πρωινές ώρες της 9ης Οκτωβρίου από άγνωστο σημείο των τουρκικών ακτών πλησίον της πόλης Fethiye, με προορισμό την Ιταλία

Σε τέσσερις συλλήψεις, υπηκόων Ιράν, Ιράκ και Τουρκμενιστάν, προχώρησε στην Καλαμάτα το Λιμενικό, που εντόπισε τους διακινητές μεταξύ 81 επιβαινόντων σε σκάφος.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες της Κυριακής, ενημερώθηκε η τοπική λιμενική Αρχή ότι το φορτηγό πλοίο «SC1», σημαίας Παναμά, είχε διασώσει 48 άνδρες, 12 γυναίκες και 21 ανήλικα στη θαλάσσια περιοχή 95 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.

Το φορτηγό αγκυροβόλησε στη ράδα της Καλαμάτας και με τη συνδρομή της επιβατηγού-λάντζας «Παναγία Θαλασσινή» οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στη στεριά.

Ένας εκ των διασωθέντων διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας, καθώς είχε υποστεί κάταγμα κάτω άκρου.

Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει με σκάφος τις πρώτες πρωινές ώρες της 9ης Οκτωβρίου από άγνωστο σημείο των τουρκικών ακτών πλησίον της πόλης Fethiye, με προορισμό την Ιταλία, χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της τελικής κατάληξής τους στην Ελλάδα. Οι αλλοδαποί πλήρωσαν για τη μεταφορά τους 8.500 δολάρια ο καθένας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που διενεργεί την προανάκριση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) συνελήφθησαν τέσσερις άντρες εκ των 81 επιβαινόντων, για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εγκληματική οργάνωση και έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με τη λιμενική Αρχή Καλαμάτας αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της εγκληματικής αυτής οργάνωσης, όπως επίσης και τη συνεργασία τους με άλλα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.