Skip to main content

Κιβωτός του Κόσμου: Την ενοχή του πατρός Αντωνίου για ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες προτείνει η εισαγγελέας

Intime News/ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Τι άλλο ζήτησε η εισαγγελική λειτουργός

Να καταδικαστεί ο πατήρ Αντώνιος  ως ηθικός αυτουργός για σωματικές βλάβες σε βάρος  φιλοξενούμενων στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο και τη Χίο, ζητεί η εισαγγελέας της έδρας.

Κατά την αγόρευση της η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να κριθεί ένοχος για επιμέρους πλημμεληματικές  πράξεις,  να καταδικαστούν τέσσερα στελέχη των δομών  ως φυσικοί  αυτουργοί, ενώ να απαλλαχθούν λόγω αμφιβολιών για άλλες πράξεις οι κατηγορούμενοι.

«Παρά το ότι ο ίδιος στην απολογία του είχε πει ότι είχε πνευματικό ρόλο, από τις καταθέσεις συνάγεται ότι είχε ενεργό και κυρίαρχο ρόλο και η άποψή του ήταν καθοριστική για την πορεία της οργάνωσης. Όπως έχουν αναφέρει οι μάρτυρες “ο λόγος του πατρός ήταν νόμος, πέρα από την εντολή αυτού του ανθρώπου δεν γινόταν τίποτα”».

Η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν όλοι οι κατηγορούμενοι για τις καταγγελίες πρώην φιλοξενούμενων που αφορούν σε δομές σε Καλαμάτα, Αθήνα και Πωγωνιανή.

Παράλληλα, η εισαγγελέας πρότεινε ακόμη την ενοχή για πέντε από τους συνολικά επτά πρώην εργαζόμενους στην Κιβωτό του Κόσμου. Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών.