Skip to main content

Κλοπές από οχήματα τουριστών σε Λαύριο-Σούνιο: Συνελήφθη ο ένας, αναζητείται συνεργός

Εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις

Στα χέρια της αστυνομίας είναι ο ένας από τους δύο διαρρήκτες που έβαζαν στο στόχαστρό τους οχήματα τουριστών σε Λαύριο-Σούνιο.

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης στο Λαύριο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής.

Πρόκειται για 32χρονο αλλοδαπό, που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ο συνεργός του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών διαρρήξεων- κλοπών από σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή της Λαυρεωτικής και ειδικότερα από χώρους στάθμευσης παραλιών της περιοχής, καθώς και από τον χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, συστάθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό του.

Ο 32χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή του Σουνίου, να αφαιρεί από το εσωτερικό οχήματος χρηματικό ποσό, αφού προηγουμένως είχε διαρρήξει με κατσαβίδι την κλειδαριά.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούλιο, κινούμενος με αυτοκίνητο, προέβαινε σε διαρρήξεις αυτοκινήτων, είτε σπάζοντας το τζάμι ή το φινιστρίνι του οχήματος, είτε με παραβίαση της κλειδαριάς, κι αφαιρούσε χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Κατασχέθηκε το κατσαβίδι, καθώς και το «επιχειρησιακό» του όχημα, με το οποίο εντοπίστηκε να κινείται κατά τη σύλληψή του.

Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής, εξιχνιάστηκαν 23 περιπτώσεις κλοπών με τον ίδιο τρόπο δράσης.

Ο κατηγορούμενος, που είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.