Skip to main content

Νέες εκκενώσεις στον νότιο Λίβανο διατάσσει το Ισραήλ

REUTERS/Louisa Gouliamaki

Συνεχίζονται τα πλήγματα στη Χεζμπολάχ.

Να μην επιστρέψουν στα σπίτια τους, καλεί τους κατοίκους του Νοτίου Λιβάνου ο ισραηλινός στρατός  υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις του συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους μαχητές της Χεζμπολάχ στην περιοχή αυτή.

Παράλληλα διέταξε τους κατοίκους 22 χωριών στο Νότιο Λίβανο να εκκενώσουν περιοχές βορείως του ποταμού Αουάλι, σύμφωνα με νεότερη σημερινή ανακοίνωση.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχοθετούν τις θέσεις της Χεζμπολάχ μέσα ή κοντά στα χωριά σας, αναφέρεται σε μήνυμα στα αραβικά που ανήρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Αβιτσάι Αντράι.

«Για τη δική σας προστασία, μην επιστρέψετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Μην κατευθυνθείτε προς τα νότια, οποιοσδήποτε κατευθύνεται προς τα νότια διακινδυνεύει η ζωή του», προστίθεται στο μήνυμα του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού.

Χτυπήματα και στη Γάζα

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή σε σειρά ισραηλινών πληγμάτων στην πόλη και τον καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων της Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.
Ο Μαχμούντ Μπάσαλ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής που υπάγεται στην κυβέρνηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, διευκρίνισε σε ανακοίνωση που εκδόθηκε ότι ένα πλήγμα που σημειώθηκε γύρω στις 21:40 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στοίχισε τη ζωή σε «12 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά» στην πόλη της Τζαμπάλια.

Πριν από αυτόν, ο Άχμαντ αλ Κάλουτ, ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας για το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, είχε γνωστοποιήσει στο AFP ότι 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πολλά πλήγματα που σημειώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην πόλη και τον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπάλια, από τα οποία επλήγησαν κυρίως «οκτώ σχολεία» που βρίσκονται στον καταυλισμό και χρησιμεύουν ως καταφύγια για εκτοπισμένους.