Skip to main content

Γερμανία: «Κλείδωσε» η επίσκεψη Σολτς στην Κωνσταντινούπολη – Τι αναμένεται να συζητήσει με Ερντογάν

Ο καγκελάριος της Γερμανίας θα μεταβεί στην Τουρκία αμέσως μετά αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το ερχόμενο Σάββατο

Ανακοινώθηκε επίσημα η επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, στην Κωνσταντινούπολη για τις 19 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σολτς θα συναντήσει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το ερχόμενο Σάββατο.

Τι θα γίνει με τα Eurofighters

Ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας για τα Eurofighters δεν θέλησε να απαντήσει για το θέμα. «Σε κάθε επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου, όπως είπε, αναμένεται πάντα κάτι νεότερο. Από εκεί και πέρα θα βρεθούν στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο ουκρανικό μέτωπο, στη Μέση Ανατολή, αλλά και στο μεταναστευτικό που αφορά άμεσα και την Ελλάδα.

Spiegel: Το Βερολίνο εγκρίνει και πάλι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες δημοσίευμα του Spiegel ανάφερε ότι το Βερολίνο εγκρίνει και πάλι εξαγωγές όπλων στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η γερμανική κυβέρνηση έχει μειώσει δραστικά τις πωλήσεις όπλων προς την Τουρκία. Ωστόσο, τώρα – και σύμφωνα με το Spiegel – υπάρχουν ενδείξεις αλλαγής πορείας, καθώς εγκρίθηκαν ήδη προγράμματα αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ για την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα σημείωνε ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας έδωσε «πράσινο φως» για την παράδοση γερμανικών όπλων στην Τουρκία αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 100 αντιαεροπορικοί πύραυλοι, τορπίλες καθώς και υλικό για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών υποβρυχίων και φρεγατών.