Skip to main content

Κέρκυρα: Αστυνομική επιχείρηση για κύκλωμα διαφθοράς – Συλλήψεις εφοριακών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Οι εφοριακοί φέρονται να προσέγγιζαν μέσω λογιστή φορολογουμένους που είχαν φορολογικά χρέη ή επιστροφές από την εφορία και αποσπούσαν χρήματα για να τους παρέχουν διευκολύνσεις

Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κέρκυρα για τη σύλληψη μελών κυκλώματος διαφθοράς.

Προηγήθηκε ο σχηματισμός σχετικής δικογραφίας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Συνελήφθησαν 4 εφοριακοί και 1 λογιστής

Σύμφωνα με όσα έχουν γινεί γνωστά μέχρι τώρα, έχουν συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής, ενώ πραγματοποιούνται κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων.

Βάσει πληροφοριών από αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εφοριακοί φέρονται να προσέγγιζαν μέσω του λογιστή φορολογουμένους, οι οποίοι είτε είχαν φορολογικά χρέη είτε είχαν επιστροφές από την εφορία και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους παρέχουν διευκολύνσεις.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιων του εισαγγελέα εντός των επομένων ωρών.

Κ. Χατζηδάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε ότι «όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες, το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε όποια φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα».

«Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Γ. Πιτσιλής: Δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς

Από την πλευρά του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε ότι «το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι’ αυτό και μόλις υπέπεσαν στην αντίληψη μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων  της ΕΛΑΣ, ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης».

«Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί το νόμο και το δημόσιο συμφέρον» πρόσθεσε ο κ. Πιτσιλής.