Skip to main content

Σε 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι στις 23 Οκτωβρίου

Nick Paleologos / SOOC

Οι αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, η κατάργηση της αξιολόγησης και η αντίθεση στις συμπτύξεις τμημάτων στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του κλάδου

Εικοσιτετράωρη απεργία στις 23 Οκτωβρίου 2024 κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), καλώντας τους εκπαιδευτικούς σε απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει την ίδια μέρα, στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Οι ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών, η κατάργηση της αξιολόγησης, η αντίθεση στις συμπτύξεις τμημάτων και η λήψη μέτρων για την ασφάλεια των σχολείων με κρατική χρηματοδότηση «στο ύψος των πραγματικών αναγκών», βρίσκονται στο επίκεντρο των διεκδικήσεων του κλάδου.

«Δυναμώνουμε τον διαρκή αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των παιδιών μας για δημόσια και δωρεάν παιδεία απέναντι στην εμπορευματοποίηση, κατηγοριοποίηση και διαφοροποίηση σχολείων – μαθητών – εκπαιδευτικών που επιχειρεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.» αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

«Απέναντι στην οξυμμένη επίθεση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. προτάσσουμε την οργάνωση  του αγώνα μας για την ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, το έργο και την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών. Μόνο ο συλλογικός δρόμος  η ενότητα στον αγώνα η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητά μας απέναντι στην αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ μπορεί να ανοίξει το δρόμο για να έχουμε κατακτήσεις και νίκες, ώστε  να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας» τονίζει η ΔΟΕ.