Skip to main content

ΑΠΘ: Έπεσε το ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες – Τι απαντά ο πρύτανης

Φωτ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Οι φοιτητές προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχετικά με το περιστατικό στη Διεύθυνση των φοιτητικών εστιών

Ασανσέρ πραγματοποίησε «ελεύθερη πτώση» στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το περιστατικό, κατά το οποίο ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός, σημειώθηκε γύρω στις 9 το βράδυ της Δευτέρας στις Γ’ φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ. Το ασανσέρ έπεσε προκαλώντας δυνατό κρότο και βγάζοντας καπνούς.

Όπως γράφει το thesstoday.gr, η Κωνσταντίνα, φοιτήτρια της Φαρμακευτικής Σχολής του ΑΠΘ, περιέγραψε το περιστατικό τονίζοντας: «Το ασανσέρ ξεκίνησε από πάνω, κάποιος το κάλεσε να κατέβει και σταμάτησε στον τρίτο με τέταρτο και το άλλο στον δεύτερο. Από αυτό που έπεσε, είδαμε κομμάτια πεσμένα στο ισόγειο».

Οι φοιτητές προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σχετικά με το περιστατικό στη Διεύθυνση των φοιτητικών εστιών.

Πρύτανης ΑΠΘ: Αναμένεται η τεχνική έκθεση για τη διερεύνηση

Σε δήλωσή του ο πρύτανης του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φείδας, ανέφερε ότι «εκλήθη άμεσα η ανάδοχος εταιρεία η οποία έχει αναλάβει τη συντήρηση των ανελκυστήρων των εστιών. Παράλληλα, ενημερώθηκε το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), το οποίο, ως κατά νόμον αρμόδιο νομικό πρόσωπο, έχει αναθέσει στην εν λόγω εταιρεία τη συντήρηση του συνόλου των ανελκυστήρων των Φοιτητικών Εστιών του ΑΠΘ. Αναμένεται η σύνταξη τεχνικής έκθεσης για τη διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι «για το σύνολο των εστιών που εξυπηρετεί τους φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ, οι αρμοδιότητες που σχετίζονται μεταξύ άλλων με τη συντήρηση των υποδομών και τις αντίστοιχες εργολαβίες, ανήκουν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ».

Τέλος, υπογραμμίζει πως «ανεξάρτητα από το περιστατικό αυτό, η ενίσχυση της χρηματοδότησης για την αναβάθμιση των υποδομών των φοιτητικών εστιών αποτελεί διαχρονικό αίτημα του ιδρύματος και προτεραιότητα της παρούσας Πρυτανικής Αρχής».