Skip to main content

Καιρός: Ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Την Παρασκευή, οπότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστης, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 °C

Σταδιακή άνοδο πρόκειται να παρουσιάσει η θερμοκρασία μέχρι το Σάββατο 12/10.

Βάσει των τελευταίων προγνωστικών δεδομέων του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τις επόμενες ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς την Ελλάδα.

Την Παρασκευή, οπότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστης, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 °C.

Η απόκλιση της θερμοκρασίας

Σε χάρτες του meteo.gr, παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1.500 μέτρων από την μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 για το μεσημέρι της Τετάρτης 09/10 και της Παρασκευής 11/10. Το ύψος των 1.500 μέτρων χρησιμοποιείται για την μελέτη των θερμοκρασιακών μεταβολών στο κατώτερο μέρος της ατμόσφαιρας.

Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Σε αυτούς φαίνονται χαρακτηριστικά οι θερμότερες αέριες μάζες πάνω τα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Ευρώπης και της Μεσογείου. Σημειώνεται από το meteo.gr ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος εξαρτάται από πλήθος παραγόντων όπως π.χ. η παρουσία/απουσία νεφώσεων και φαινόμενων και ο άνεμος.