Skip to main content

Φωτιά τώρα στο Γεράκι Ηλείας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ
Φωτ. αρχείου.

Μήνυμα από το 112 για εκκενώσεις χωριών

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι του δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία, σήμερα Παρασκευή, μετά το μεσημέρι.

Μέσω μηνύματος από το 112, οι κάτοικοι και επισκέπτες των περιοχών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα κλήθηκαν να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα.

Με νεότερο μήνυμα από το 112, ζητήθηκε από τους κατοίκους της περιοχής Χάβαρι να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

«Πολύ μεγάλο το μέτωπο – Υπαρκτός κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές»

«Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γεράκι είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Όπως προσέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «το μέτωπο της φωτιάς κινείται τώρα προς την περιοχή Χάβαρι και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές».

Επίσης, σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έστειλε από την πρώτη στιγμή όλα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας, για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις».

11 εναέρια μέσα

Στο σημείο επιχειρούν, μετά την ενίσχυση των δυνάμεων, 75 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ και 18 οχήματα.

Κινητοποιήθηκαν, επίσης, 4 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Και δεύτερη φωτιά στην Ηλεία

Νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε στην Ηλεία μετά το μεσημέρι και συγκεκριμένα στην περιοχή Πανόπουλου.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν επίσης 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Συντονιστική σύσκεψη υπό τον Β. Κικίλια

Συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για τη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στο Γεράκι Ηλείας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν συναρμόδια υπουργεία, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση και για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Πανόπουλου Ηλείας.

Φωτιά στο Γεράκι Ηλείας: Στα σπίτια οι φλόγες, κάηκαν αγροικίες – Πυρκαγιά και στη Νέα Μανωλάδα