Skip to main content

Η Αθήνα στην 23η θέση παγκοσμίως για διευθυντικά στελέχη νομάδες

Ντουμπάι, Μάλαγα και Μαϊάμι οι 3 πρώτοι προορισμοί

Στην 23η θέση των κορυφαίων 25 προορισμών για διευθυντικά στελέχη νομάδες συγκαταλέγεται η Αθήνα,  σύμφωνα με τον δείκτη Executive Nomad Index που δημοσιοποίησε ο οίκος Savills.

Πρώτος προορισμός για τους συγκεκριμένους ψηφιακούς νομάδες στη λίστα που ανακοινώθηκε είναι το Ντουμπάι, καθώς ο δυναμικός τομέας των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σε συνδυασμό με το φορολογικό καθεστώς χωρίς φόρους και την υψηλή ποιότητα ζωής, αποτελούν ισχυρούς μαγνήτες για εκτελεστικούς νομάδες που αναζητούν νέες προκλήσεις. Δεύτερος προορισμός είναι η Μάλαγα και τρίτος το Μαϊάμι.

www.savills.com

Ο συγκεκριμένος δείκτης λαμβάνει υπόψη την ελκυστικότητα των προορισμών, την ευκολία πρόσβασης για μακροχρόνιους απομακρυσμένους εργαζόμενους, αλλά και παραμέτρους που αφορούν τη συνδεσιμότητα, το κλίμα, την αγορά των πολυτελών ενοικιαζόμενων κατοικιών και φυσικά την ποιότητα ζωής που κάθε περιοχή αποπνέει.

Υπενθυμίζεται ότι η Marketing Greece «τρέχει] την ψηφιακή πλατφόρμα workfromgreece.gr, όπου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στη διεθνή κοινότητα των Digital Nomads να έλθει Ελλάδα για να μετατρέψει τη ζωή στο γραφείο σε εμπειρία ζωής.

Με το ευνοϊκό κλίμα, τον τρόπο ζωής, τις αυθεντικές εμπειρίες και τη γαστρονομία να αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, το Work From Greece αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα και μοναδικότητά της ως ενός προορισμού ιδανικού για τους Digital Nomads που ανταποκρίνεται συνολικά στις προϋποθέσεις που απαιτούνται, ενώ παράλληλα προσελκύει το ενδιαφέρον τους και διευκολύνει την αναζήτησή τους για χρηστικές πληροφορίες.