Skip to main content

Γ. Φλωρίδης: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για επίσπευση απονομής Δικαιοσύνης

Φωτ. Π. ΣΤΟΛΗΣ/ EUROKINISSI

Mεταξύ αυτών είναι οι αλλαγές στον Κώδικα Πολίτικης Δικονομίας

Στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν μέχρι το 2025 αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τον εορτασμό του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Παλαιά Βουλή.

Όπως ανέφερε, μεταξύ αυτών είναι οι αλλαγές στον Κώδικα Πολίτικης Δικονομίας,   τροποποιήσεις στη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, βελτίωση των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των διαφορών και επίσπευση στη μετάβαση της ψηφιακής τεχνολογίας για την υποβοήθηση των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων.

Οι πρωτοβουλίες αποσκοπούν αφενός στην επίσπευση απονομής της Δικαιοσύνης και αφετέρου στο να μπορέσει η Δικαιοσύνη να εισέλθει με εφόδια στον νέο αιώνα.

Δ. Βερβεσός: Οπισθοδρόμηση οι τροποποιήσεις του νέου δικαστικού χάρτη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσος, εξέφρασε για ακόμη μια φορά την αντίθεση των δικηγόρων για τον νέο δικαστικό χάρτη, χαρακτηρίζοντας οπισθοδρόμηση τις τροποποιήσεις που επέφερε και τόνισε ότι πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα τα πράγματα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης  ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη και άλλοι.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου και δικηγόρου Δημήτρη Καρούζου.