Skip to main content

Βοιωτία: Στο φως χασισοφυτεία με πάνω από 8.000 δενδρύλλια

ΕΛ.ΑΣ.

Οι καλλιεργητές θα αποκόμιζαν περίπου 15.000.000 ευρώ

Μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε σε αγροτεμάχιο σε περιοχή της Βοιωτίας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, με συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη χθες το απόγευμα ένας Έλληνας, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 8.342 δενδρύλλια, ύψους από 1,2 έως 3,5 μέτρων.

Εντός της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης τέσσερις σκηνές – πρόχειρα καταλύματα, είδη ένδυσης και τροφίμων.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, από κοινού με τουλάχιστον άλλους 5 συνεργούς του, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, τουλάχιστον από τις αρχές του περασμένου Μαΐου, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και την περαιτέρω διακίνησή τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του συλληφθέντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ), 48 φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 7,65mm και το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ. Επιπλέον κατασχέθηκαν και δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας του.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από τη συγκομιδή των δενδρυλλίων, εκτιμάται ότι το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής αυτής ομάδας υπολογίζεται στα περίπου 15.000.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών.