Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άρπαξαν τσαντάκι με διαμάντια από δοκιμαστήριο καταστήματος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Οι δράστες εκβίαζαν το θύμα της κλοπής για να του επιστρέψουν τα κλοπιμαία - 3 συλλήψεις

Ένα τσαντάκι με διαμάντια άρπαξαν τρία άτομα από 54χρονο τουρίστα, την ώρα που βρισκόταν σε δοκιμαστήριο καταστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, έπειτα από καταγγελία του 54χρονου, οι δράστες -οι οποίοι τον εκβίαζαν για να του επιστρέψουν τα κλοπιμαία- έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ.

Το χρονικό

Σύμφωνα με την καταγγελία, το τσαντάκι του 54χρονου τουρίστα από το Ισραήλ περιείχε -μεταξύ άλλων- τρία δακτυλίδια με λευκόχρυσο και διαμάντια και μια διαμαντένια αλυσίδα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 75.000 ευρώ.

Μετά την κλοπή, οι δράστες ήρθαν σε επικοινωνία μαζί του και ζητούσαν εκβιαστικά το ποσό των 500 ευρώ για να του επιστρέψουν τα κοσμήματα.

Έπειτα από την καταγγελία, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησαν στη σύλληψη ενός 45χρονου Ουκρανού, ενός 44χρονου Αρμένιου και ενός 43χρονου Γεωργιανού.

Τα κλοπιμαία βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον κάτοχό τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον 4ο τακτικό ανακριτή, από τον οποίο πήραν προθεσμία για την Παρασκευή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ