Skip to main content

Η «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου» στην Κορινθία: Έκλεισε η Κορίνθου-Πατρών, ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, νέο 112

REUTERS/Vassilis Psomas

Συνεχείς αναζωπυρώσεις, τεράστια οικολογική καταστροφή

Πάρα πολύ δύσκολο ήταν το βράδυ στην Κορινθία, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε προχθές, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, η οποία γρήγορα ξέφυγε και πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Νέο 112 εστάλη προ ολίγου στους κατοίκους στα Σοφιανά για εκκένωση της περιοχής. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι καλούνται να απομακρυνθούν προς την περιοχή Ρέθι.

Το βράδυ έκλεισαν για προληπτικούς λόγους λόγω της φωτιάς και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι.

Στη Λυγιά Κορινθίας οι φλόγες έφτασαν μια ανάσα από τη θάλασσα. Υπολογίζεται ότι έχουν καεί 43.000 στρέμματα.

Έχουν σταλεί διαδοχικά μηνύματα του 112 σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής και ειδικότερα στους κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, ‘Ανω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν απνθρακωμένοι τη Δευτέρα σε δασική περιοχή έξω από το χωριό Ελληνικό. Την προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για την ταυτοποίησή τους, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκουν στους δύο άνδρες, 35 και 40 ετών, που αγνοούνται από προχθές το βράδυ της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή των Άνω Πιτσών Κορινθίας.

Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, στην Κορινθία.

Σύμφωνα με τον Δήμο, η απόφαση για την μη λειτουργία των σχολείων για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ελήφθη, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν προκύψει από την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στην περιοχή των Ροζενών.

Διαβάστε ακόμη

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την μεγάλη φωτιά στην Κορινθία (φωτογραφίες & βίντεο)

Συγκλονίζουν οι εικόνες από την μεγάλη φωτιά στην Κορινθία (φωτογραφίες & βίντεο)