Skip to main content

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Εκκενώνονται κι άλλοι οικισμοί

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI)

Νέο μήνυμα από το 112 για 4 οικισμούς

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλόκαστρου Κορινθίας, με την κατάσταση να παραμένει δύσκολη για δεύτερο 24ωρο και τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις αναζωπυρώσεις.

Μετά τις 3 μ.μ. εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών:

  • Λαγκαδαίικα,
  • Σπαρτιναίικα,
  • Πελλήνη,
  • Άνω Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, ‘Ανω Καλλιθέα απομακρυνθείτε προς Σοφιανά – Ρέθι. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Νωρίτερα, οι κάτοικοι των περιοχών Χελυδόρεο και Ζάχολη του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κλήθηκαν να απομακρυνθούν μέσω της μέσω επαρχιακής οδού Καρυάς – Τρικάλων Κορινθίας.

Το πρωί, είχε σταλεί μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πύργος Κορινθίας, προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λυγιά.

2 νεκροί

Υπενθυμίζεται ότι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι σε μαντρί έξω από το χωριό Άνω Πιτσά κοντά στο Ελληνικό τη νύχτα.

Οι νεκροί είναι δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας: «Πήγαν να βοηθήσουν και έχασαν τη ζωή τους» – Τι δήλωσε η αδερφή ενός εκ των δύο θυμάτων

Κάηκαν σπίτια

Η φωτιά έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, ενώ σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες.

Οι άνεμοι έχουν εξασθενήσει σε σύγκριση με τις προηγούμενες ώρες, ωστόσο η κατάσταση παραμένει δύσκολη.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν περαιτέρω τα εναέρια μέσα που συνδράμουν. Συγκεκριμένα, από αέρος επιχειρούν 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό.

naftemporiki.gr

Δείτε επίσης:

Κόλαση στην Κορινθία: Φονική πυρκαγιά με 2 νεκρούς – Συγκλονιστικές εικόνες από το μέτωπο (φωτογραφίες, βίντεο)