Skip to main content

Περιστέρι: «Η αλήθεια για την υποτιθέμενη φωτιά σε παιδότοπο»

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME (ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ)

«Ήταν τόσο ασήμαντη, που έσβησε αμέσως, δεν κινδύνευσε ο παιδότοπος ούτε κατά... διάνοια»

Για «φωτιά χαμηλής έντασης σε χώρο παρακείμενο του παιδότοπου», κάνει λόγο η επιχείρηση που τον λειτουργεί επί της Εθνάρχου Μακαρίου, στο Περιστέρι, διαψεύδοντας τα περί απεγκλωβισμού παιδιών και γονέων.

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας», όπως αναφέρει, εξηγεί πως η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου «δίπλα από τον παιδότοπο, σε σημείο που είχαν εναποτεθεί από αγνώστους άχρηστα πλαστικά. Δεν πήρε διαστάσεις, γιατί έγινε έγκαιρα αντιληπτή από εργαζόμενους της επιχείρησης, οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική, αλλά παράλληλα έσπευσαν να τη σβήσουν. Η φωτιά έσβησε πριν έρθει η Πυροσβεστική, ακριβώς γιατί ήταν μικρή σε έκταση και αντιμετωπίστηκε εν τη γενέσει της, επειδή έγινε αμέσως αντιληπτή».

Σύμφωνα με την εταιρεία, λόγω του ότι καίγονταν πλαστικά, υπήρχε στον χώρο πυκνός μαύρος καπνός, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των υπευθύνων της, οι οποίοι έσπευσαν να εκκενώσεων τους χώρους του παιδότοπου «για ψυχολογικούς λόγους, ούτε καν για προληπτικούς, γιατί η φωτιά έσβησε αμέσως».

Η επιχείρηση τονίζει πως οι αναφορές για απεγκλωβισμούς παιδιών και  γονέων «δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα.

Η φωτιά ήταν τόσο ασήμαντη που έσβησε αμέσως, δεν κινδύνευσε ο παιδότοπος ούτε κατά… διάνοια και εκκενώθηκε εγκαίρως. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτό αναφέρει και η Πυροσβεστική και ό,τι άλλο αναφέρεται είναι απλά αποκύημα φαντασίας.

Εξυπακούεται πως ο παιδότοπος έχει όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας, αλλά επειδή ακριβώς φιλοξενεί παιδιά έχει πρόσθετο εξοπλισμό πυροπροστασίας και ανίχνευσης φωτιάς για πρόσθετη ασφάλεια», αναφέρει η διεύθυνσή του.