Skip to main content

Βραδιά του Ερευνητή: Ένταση στο Πολυτεχνείο- 22 προσαγωγές

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Αστυνομική βία καταγγέλλει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Προσαγωγές πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου, μετά από ένταση που σημειώθηκε στην εκδήλωση «Βραδιά του Ερευνητή».

Ειδικότερα, το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καταγγέλλει την αστυνομική βία και τις συλλήψεις.

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το σωματείο, προσπάθησε να βρει τρόπο να παρέμβει στην «Βραδιά του Ερευνητή» προκειμένου να μπορέσουν να εκφράσουν τα χρόνια προβλήματα του κλάδου της έρευνας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. «Στην προσπάθεια του αυτή βρήκε κλειστές πόρτες. Μετά από διαμαρτυρία, καταφέραμε να μπούμε στο χώρο και να εκφράσουμε τα αιτήματα μας στους διοργανωτές και τις πρυτανικές αρχές. Τη στιγμή που μιλάγαμε, απρόκλητα και χωρίς καμία αιτία, δυνάμεις της ΟΠΚΕ εισέβαλαν μέσα σε ένα γεμάτο κτήριο από ερευνητές, φοιτητές και μαθητές, ξυλοκοπώντας μέλη μας και συλλαμβάνοντας μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

«Απογευματινές ώρες σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, θα λάμβανε χώρα η προγραμματισμένη εκδήλωση «Βραδιά του ερευνητή» στο κτίριο Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας, με επίτιμους προσκεκλημένους και ελεύθερη για είσοδο σε διδακτικό προσωπικό και σπουδαστές.

Από την Ελληνική Αστυνομία, με σκοπό τη διασφάλιση της διεξαγωγής της εν λόγω εκδήλωσης, ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας, εξωτερικά-περιμετρικά του κτιρίου.

Λίγο μετά την έναρξη της εκδήλωσης, άτομα εισήλθαν εντός του κτιρίου και επιτέθηκαν φραστικά αλλά και ρίπτοντας αντικείμενα κατά των προσκεκλημένων, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ενημερώσουν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να παρέμβει.

Άμεσα δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας εισήλθαν εντός του χώρου και απομάκρυναν με ασφάλεια τους προσκεκλημένους, ενώ έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 22 προσαγωγές.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».