Skip to main content

Ο φορτιστής ηλεκτρικού οχήματος έκρυβε κοκαΐνη από την Κολομβία (βίντεο)

Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δύο συλλήψεις στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος»

Σε δέμα που περιείχε φορτιστή μπαταρίας ηλεκτρικού οχήματος, μέσα στο τροφοδοτικό της συσκευής, ήταν επιμελώς κρυμμένη κοκαΐνη, σε μορφή πλάκας, μικτού βάρους 920 γραμμαρίων.

Σύμφωνα με το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., την εντόπισαν, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δ.Ι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, που μετέβησαν σε γραφεία εταιρείας ταχυμεταφορών προκειμένου να εντοπίσουν το εν λόγω ύποπτο δέμα, που είχε αποσταλεί από τη Μπογκοτά της Κολομβίας στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ακολούθησε, το μεσημέρι της Τρίτης, σε συνεργασία με το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, συντονισμένη επιχείρηση ελεγχόμενης παράδοσης του δέματος, με αποτέλεσμα τη σύλληψη 51χρονου Έλληνα και 45χρονου Ιρανού, ο οποίος δεν διέθετε νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διενεργήθηκε χθες από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας έρευνα στο σπίτι του 51χρονου, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία φορητή συσκευή (tablet).

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας και το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας ανέρχεται στο ποσό των 69.000€.

Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας.