Skip to main content

«Κρανίου τόπος» η Πεντέλη: Δορυφορική εικόνα πριν και μετά τη φωτιά του Αυγούστου

Planet Labs Inc/Handout via REUTERS

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή 11 Αυγούστου πίσω από το γήπεδο του Βαρνάβα και έφτασε μέχρι το πάτημα Χαλανδρίου, κατακαίγοντας 100.000 στρέμματα στο πέρασμά της

Μαύρισε η Πεντέλη από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου και ακόμη μία δορυφορική εικόνα αποκαλύπτει το μέγεθος της τεράστιας καταστροφής που έχει υποστεί η Αττική, η οποία πλέον απομείνει με ελάχιστο πράσινο.

Η λήψη από δορυφόρο της αμερικανικής Planet Labs, την οποία δημοσίευσε το Reuters στις 19 Σεπτεμβρίου, δείχνει πώς ήταν η Πεντέλη πριν και μετά τη φωτιά.

REUTERS/Stelios Misinas
REUTERS/Stelios Misinas

Η πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή 11 Αυγούστου το μεσημέρι πίσω από το γήπεδο του Βαρνάβα και έφτασε μέχρι το πάτημα Χαλανδρίου, κατακαίγοντας 100.000 στρέμματα στο πέρασμά της.

Έκαιγε επί τρεις ημέρες και πέρασε από τον Μαραθώνα, την Σταμάτα, τη Ροδόπολη και τον Διόνυσο, για να φτάσει τελικά στην Πεντέλη και το πάτημα Χαλανδρίου, μέσα στον αστικό ιστό και μόλις 12 χλμ από το κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη

Φωτιά στην Αττική: Από τον Βαρνάβα στον Μαραθώνα σε 2,5 ώρες – Τι λένε στη «Ν» εθελοντές πυροσβέστες (βίντεο, φωτογραφίες)