Skip to main content

Λ. Σχιστού: Εκκενώνεται η δομή μεταναστών λόγω της ανατροπής του βυτιοφόρου

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για προληπτικούς λόγους - Κλειστή παραμένει η λεωφόρος Σχιστού

Εντολή εκκένωσης της δομής του Σχιστού για προληπτικούς λόγους δόθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, λόγω της ανατροπής του βυτιοφόρου στη λεωφόρο Σχιστού και κατόπιν αιτήματος της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.

Οι διαμένοντες στη δομή αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Σχιστού.

Για τη μεταφορά, στο σημείο κλήθηκαν να μεταβούν δύο λεωφορεία της ΕΛΑΣ και δύο λεωφορεία του ΟΣΥ, ενώ περίπου 40 άτομα ξεκίνησαν να κατευθύνονται περπατώντας στο πάρκο.

Οι μετανάστες θα επιστρέψουν στη δομή μετά τη λήξη του συναγερμού.

Υπενθυμίζεται ότι το βυτιοφόρο που μετέφερε υγραέριο ανετράπη στη λεωφόρου Σχιστού, στο ρεύμα προς Κερατσίνι, στο ύψος του κοιμητηρίου Σχιστού, λίγο μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, αλλά υπάρχει διαρροή υγραερίου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας, αλλά τη μετάγγιση του υγραερίου θα την κάνει όχημα της εταιρείας στην οποία ανήκει το βυτιοφόρο.

Εικόνες από το σημείο

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω του τροχαίου ατυχήματος και για λόγους ασφαλείας, οι αρχές έχουν προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της λεωφόρου Σχιστού, στο σημείο του τροχαίου ατυχήματος.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί τις τελευταίες ώρες από τη συμβολή της λεωφόρου Σχιστού με την οδό Γρ. Λαμπράκη έως την οδό Παλάσκα.