Skip to main content

Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ: Καμία πρόοδος στα προβλήματα με τις ράμπες αμαξιδίων στον ΗΣΑΠ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων

Στο σοβαρό θέμα των φορητών ραμπών επιβίβασης-αποβίβασης στη Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ αναφέρεται με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, μετά από σωρεία μηνυμάτων διαμαρτυρίας από επιβάτες της γραμμής 1 που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Το Σωματείο επισημαίνει πως επιστολή του δόθηκε στη δημοσιότητα προ τεσσάρων μηνών και ενημέρωνε για τα προβλήματα πρόσβασης που έχουν οι συμπολίτες μας που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, στην άνοδο του σταθμού «Μοναστηράκι». Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με το Σωματείο, η Εταιρεία διαβεβαίωνε «ότι το πρόβλημα είναι προσωρινό και έχει δρομολογηθεί λύση για όλο το δίκτυο, αλλά τίποτα δεν έχει προχωρήσει».

«Τότε στην λογική να κρύψει η ΣΤΑ.ΣΥ το πρόβλημα κάτω από το «χαλί» έκανε αντικατάσταση της προβληματικής ράμπας ανόδου του σταθμού «Μοναστηράκι»  με αυτή του σταθμού «Άγιος Νικόλαος»,  η οποία ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Ως εκ τούτου το πρόβλημα μεταφέρθηκε στον Άγιο Νικόλαο.

Επειδή η αντιμετώπιση του προβλήματος από την πλευρά της Εταιρείας γίνεται επιφανειακά και μόνο επικοινωνιακά, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των συμπολιτών μας που έχουν δυσκολία στην μετακίνησή τους, θα θέλαμε να τους ενημερώσουμε εμείς για τα παρακάτω:

*Οι ράμπες επιβίβασης – αποβίβασης αμαξιδίων είναι απαραίτητες στους σταθμούς που η αποβάθρα τους παρουσιάζει καμπύλη.

* Οι σημερινές ράμπες είναι παλιές και αρκετές φορές επισκευασμένες. Κάποιες από αυτές έχουν φτάσει στο όριο και η επισκευή τους να είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

* Η παραγγελία των νέων ραμπών είναι άγνωστο πότε θα τελεσφορήσει.

* Ο σταθμός που η ράμπα του είναι λειτουργική και πιστοποιημένη  είναι μόνο στο σταθμό ανόδου «Μοναστηράκι»

* Οι ράμπες που βρίσκονται στους υπόλοιπους σταθμούς είναι σε κακή κατάσταση και πρέπει να χρησιμοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή ή να αποφεύγονται.

Η πρόσβαση των συνανθρώπων μας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να αντιμετωπίζεται μόνο επικοινωνιακά», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.