Skip to main content

Περηφάνεια για τον βουρκωμένο Εύζωνα στην τελευταία σκοπιά

«Δάκρυσα γιατί ήξερα ότι δεν θα είχα την ευκαιρία να το ξανακάνω», δήλωσε.

Η εικόνα του βουρκωμένου Εύζωνα, στην τελευταία του σκοπιά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έγινε viral στο διαδίκτυο το πρωί της Παρασκευής.

Τη σκηνή αποτύπωσε με βίντεο που ανήρτησε στο tik-tok η αδερφή του, πυροδοτώντας κύμα θετικών σχολίων και θαυμασμού στα social media.

Μιλώντας στον ANT1, ο 24χρονος Γιώργος Τσιούλος εξήγησε ότι εκείνη τη στιγμή σκεφτόταν όλα όσα βίωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του και την υποστήριξη που έλαβε από τους δικούς του ανθρώπους. «Είναι μοναδικό συναίσθημα να φοράς αυτή τη στολή που έχουν φορέσει και έχουν τιμήσει τόσοι άνθρωποι πριν από εσένα», είπε.

@helenatsioulou Τελευταία υπηρεσία σαν ΕΥΖΩΝΑΣ ! σε ευχαριστουμε ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΣ, που μας εκανες τοσο μα τοσο υπερηφανους ! #euzonesofgreece #evzonesofgreece #evzones #tsolias#presidentialguard @Tomb of the unknown soldier. ♬ To Vals Ton Hamenon Oniron – Hristos Zerbinos & Miltos Logiadis

«Η αδελφή μου με τράβηξε», πρόσθεσε και εξήγησε: «Δάκρυσα γιατί ήξερα ότι δεν θα είχα την ευκαιρία να το ξανακάνω. Πέρασαν από το μυαλό μου όσα έχω ζήσει όλο αυτό το διάστημα. Νιώθεις τρομερό δέος ως Εύζωνας», κατέληξε.

Η διαδικτυακή επιτυχία της συγκινητικής στιγμής άνοιξε και τις πόρτες του Μαξίμου στον 24χρονο Γιώργο Τσιούλο που έγινε δεκτός δεκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Με τη σειρά του ο πρωθυπουρός με ανάρτησή του στο Instagram, σημείωσε:  «Τα δάκρυα του Γιώργου για την τελευταία του σκοπιά ως Εύζωνας, μας συγκίνησαν και μας γέμισαν περηφάνια! Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε».