Skip to main content

Βασίλης Μάγγος: Αναβολή δίκης τριών αστυνομικών, εν αναμονή βουλεύματος που αναβαθμίζει τις κατηγορίες σε κακουργηματικές

(EUROKINISSI/ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ)
Ο πατέρας του, Γιάννης Μάγγος

Αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου 2025

Για τις 20 Ιανουαρίου 2025 πήρε αναβολή η δίκη των αστυνομικών για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μετά από αίτημα της συνηγόρου πολιτικής αγωγής, καθώς αναμένεται βούλευμα που θα αναβαθμίζει τις κατηγορίες σε κακουργηματικές και περιλαμβάνει έξι κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί πολίτες για να στηρίξουν την οικογένεια, ενώ αναρτήθηκαν πανό με συνθήματα για τη δικαίωση του Β. Μάγγου.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρούσσου, επισήμανε ότι σωστά το δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή γιατί «περιμένουμε βούλευμα που θα κρίνει σε σχέση με τα ζητήματα που έθεσε η ανάκριση, δηλαδή τα κακουργήματα που βαρύνουν όχι μόνο αυτούς τους κατηγορουμένους αλλά κι άλλους αστυνομικούς που εμπλέκονται όχι μόνο στον βασανισμό και βαριά κακοποίηση του Β. Μάγγου. Η δίκη που εσφαλμένα έχει προσδιοριστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, θα πρέπει να ενταχθεί στη ευρύτερη δικογραφία με τις κακουργηματικές κατηγορίες με το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Βόλου που περιμένουμε να εκδοθεί. Αν γινόταν σήμερα η δίκη θα δημιουργούσε μεγάλο δικονομικό πρόβλημα και θα οδηγούσε ενδεχομένως σε αντιφατικές δικαστικές παραδοχές και η σημερινή εξέλιξη ήταν η λογική σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν τεθεί μετά την ανάκριση που διενεργήθηκε κατά των αστυνομικών στον Βόλο».