Skip to main content

Φαράγγι Σαμαριάς: Απομακρύνθηκαν οι τουρίστες που διανυκτέρευσαν στο φυλάκιο του δασαρχείου – Αυτοψία ειδικών

Φωτ. αρχείου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ)

Οι 10 επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και το Βέλγιο κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνουν στο φαράγγι, στον απόηχο του θανάτου της 33χρονης τουρίστριας από πτώση βράχου

Απομακρύνθηκαν με ασφάλεια σήμερα, Πέμπτη, το πρωί οι 10 τουρίστες, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στο φυλάκιο του δασαρχείου, στον οικισμό που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι της Σαμαριάς, στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι 10 επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και το Βέλγιο κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνουν στο φαράγγι, στον απόηχο του θανάτου της 33χρονης τουρίστριας από πτώση βράχου.

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της στο σημείο Πόρτες, έπειτα από κατολίσθηση μετά την έντονη βροχόπτωση στο σημείο.

Αυτοψία Λέκκα – Βασιλακάκη

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής Τεκτονικής και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λεκκας, μαζί με τον αναπληρωτή καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μανώλη Βασιλακάκη, θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στη διαδρομή του φαραγγιού.

Οι δύο επιστήμονες αναμένεται να εισηγηθούν προτάσεις ασφαλείας προς τους αρμόδιους για τη λειτουργία του εθνικού δρυμού Σαμαριάς.

Κλειστό το φαράγγι Σαμαριάς

Το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.