Skip to main content

Δημόσιες ΣΑΕΚ υπουργείου Παιδείας: Τα αποτελέσματα α΄ φάσης επιλογής καταρτιζόμενων

ΥΠΑΙΘ

Εγγραφές των επιτυχόντων από σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, έως και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης αποτελεσμάτων α΄ φάσης επιλογής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) για το έτος κατάρτισης 2024-2025.

Οι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι ενημερώθηκαν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους για το αποτέλεσμα της αίτησής τους, ενώ μπορούν να ενημερωθούν και μέσω της εφαρμογής υποβολής αιτήσεων υποψηφίων καταρτιζόμενων ΣΑΕΚ, στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr.

Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν θυμάται το συνθηματικό, μπορεί να ζητήσει την επαναφορά του στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/basic/reset.

Η αποκλειστική προθεσμία εγγραφής των επιτυχόντων είναι από σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, έως και την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024. Η εγγραφή μπορεί να γίνει είτε ψηφιακά, στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr, είτε με φυσική παρουσία των επιτυχόντων σε κάθε ΣΑΕΚ.

Όσοι επιτυχόντες δεν ανταποκριθούν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, θεωρείται αυτόματα ότι δεν αποδέχονται την επιλογή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας εγγραφής.

Μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών των επιτυχόντων της α΄ φάσης και προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις σε όσα τμήματα προκύψουν, θα ακολουθήσει επιλογή β΄ φάσης για τους επιλαχόντες υποψηφίους.

Δείτε αναλυτικά τις βάσεις εισαγωγής, τις οδηγίες εγγραφής και τη λίστα επιτυχόντων.