Skip to main content

Διοίκηση ΕΟΠΥΥ: Από την πρώτη στιγμή που εντοπίσαμε μη συνηθισμένες συμπεριφορές απευθυνθήκαμε στις αρχές

(EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

«Κάθε φορά που παρατηρούμε συμπεριφορές και πρακτικές οι οποίες δημιουργούν έστω και την παραμικρή υπόνοια, θα προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη»

«Σήμερα βλέπουμε την εξιχνίαση από την Οικονομική Αστυνομία για άλλη μία φορά ενός οικονομικού εγκλήματος», δήλωσε η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, Θεανώ Καρποδίνη, αναφορικά με το κύκλωμα απάτης που εντοπίστηκε.

«Από την πρώτη στιγμή που εντοπίσαμε μη συνηθισμένες συμπεριφορές στη συνταγογράφηση συγκεκριμένων φαρμάκων, απευθυνθήκαμε, με τα στοιχεία τα οποία είχαμε, στις Αρχές», σημειώνει.

«Να θυμίσω ότι έχω δηλώσει επανειλημμένα πως τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ είναι χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, τα οποία όχι απλά σεβόμαστε, αλλά και υπερασπιζόμαστε. Κάθε φορά που παρατηρούμε συμπεριφορές και πρακτικές οι οποίες δημιουργούν έστω και την παραμικρή υπόνοια, θα προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη. Ο ΕΟΠΥΥ είναι εδώ για να υπηρετεί τους ασθενείς και τη Δημόσια Υγεία», τονίζει.

Η κυρία Καρποδίνη ευχαριστεί την Οικονομική Αστυνομία για τη διαρκή και αγαστή συνεργασία καθόλη τη διάρκεια της διερεύνησης της υπόθεσης έως και την εξιχνίαση της δράσης των εν λόγω οργανώσεων.

Ποινική δίωξη για 8 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα σε βάρος γιατρών για απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ