Skip to main content

Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα τα sms που εστάλησαν από τον Χάρη Δούκα

Menelaos Myrillas / SOOC

Τα sms εστάλησαν ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ερευνά, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, την νομιμότητα των sms που στέλνονται σε πολίτες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών, από τον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρη Δούκα.

Ειδικότερα, η Αρχή σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Προς απάντηση ερωτημάτων που έχουν τεθεί από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη φερόμενη αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας από υποψήφιο αρχηγό πολιτικού κόμματος ενόψει εκλογών, η Αρχή ανακοινώνει ότι, κατόπιν και της υποβολής σχετικών καταγγελιών, κίνησε άμεσα διαδικασία εξέτασης του θέματος».

Χ. Δούκας: Από πού προήλθαν τα στοιχεία

Σε ανακοίνωσή του την προηγούμενη εβδομάδα, ο Χάρης Δούκας είχε υποστηρίξει ότι τα μητρώα βάσει των οποίων εστάλησαν τα SMS προέρχονται από «πολίτες που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες συλλογικές, εκλογικές, εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ».

Η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα είναι η εξής:

«Στο τέλος από το Μαξίμου θα ζητήσουν τη σύλληψή μας.

Το αποδεικνύουν κάθε πρωί με τις φανατικές επιθέσεις από τους γνωστούς υποστηρικτές τους στα μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα, ανακάλυψαν μια νέα θεωρία ότι πρέπει να είμαστε βουβοί υποψήφιοι, να μην ενημερώνουμε κανένα για τις θέσεις μας.

Τα δίνουν όλα, αλλά δεν θα μας κάμψουν.

Υ.Γ.: Η αλήθεια είναι, ότι τα μητρώα που αξιοποιούμε, αφορούν πολίτες που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες συλλογικές, εκλογικές, εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Όποιος επιθυμεί, μπορούμε να τον πληροφορήσουμε σε ποια διαδικασία συμμετείχε.