Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο στις ευρωεκλογές, διακήρυξε από την Θράκη όπου πραγματοποίησε περιοδεία ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι εάν ο πρωθυπουργός επιλέξει να εξαντλήσει την θητεία του τότε μετατρέπονται σε δημοψήφισμα αποδοκιμασίας και έκφρασης αγανάκτησης των πολιτών έναντι μίας αποτυχημένης κυβέρνησης.
Ωστόσο, όπως είπε, ανώδυνες επιλογές δεν μπορούν να υπάρξουν. Καταδίκη της κυβέρνησης συνδυάζεται με θετική ψήφο στη Ν.Δ. «Οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα εμπιστοσύνης στη Ν.Δ. που είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει την χώρα στην λεωφόρο της ανάπτυξης, δεν υπάρχει περιθώριο για εύκολες ψήφους σε μικρότερα κόμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Στις ευρωεκλογές εκτός από την εκλογή των αντιπροσώπων στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα για μία ισχυρή Ν.Δ., εντός της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» είπε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι η Ν.Δ. θα παίξει ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις καθώς, «η Ν.Δ. ακούγεται στην Ευρώπη, έχουμε αξιοπιστία έχουμε κύρος μπορούμε να επηρεάσουμε. Από την αγροτική πολιτική μέχρι το μεταναστευτικό όπου λέμε στον κ. Τσίπρα ότι η Ευρώπη και η Ελλάδα έχουν σύνορα που πρέπει να φυλάσσονται. Πρέπει να είμαστε μία ισχυρή Ελλάδα σε μία ισχυρή Ευρώπη».
Αναφέρθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος λέγοντας ότι αποτελεί μία δημιουργική σύνθεση μεταξύ παλιών και έμπειρων στελεχών και νέων που πολιτεύονται για πρώτη φορά, ενώ υπάρχουν και πρόσωπα που δεν ανήκουν στη Ν.Δ. αλλά συμπορεύονται στέλνοντας συνολικά το μήνυμα πολιτικής ανανέωσης.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τους τέσσερις λόγους για τους οποίους «οι πολίτες θα αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό»:
- «ο πρώτος λόγος είναι ότι τους κορόιδεψε, τους εξαπάτησε άλλα τους υποσχέθηκε τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 και άλλα έκανε
- δεύτερον τους έπνιξε στους φόρους και στις εισφορές για να μοιράζει λίγα επιδόματα σε κομματικούς του φίλους
- ο τρίτος λόγος για τον οποίο ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία είναι για την Συμφωνία των Πρεσπών. Γιατί είπε ναι εκεί που ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι και συνολικά έξι πρωθυπουργοί είχαν πει όχι, στην εκχώρηση της εθνότητας και γλώσσας. Το 70% που είναι αντίθετοι στην Συμφωνία δεν είναι ακροδεξιοί είναι πραγματικοί πατριώτες, γνωρίζουν την ιστορία τους και τι σημαίνει Μακεδονία, πως συγκροτήθηκε το ελληνικό έθνος. Οι Μακεδόνες είπε ο κ. Μητσοτάκης ενοχλούνται όταν ακούν τον υπουργό Παιδείας να μην στηρίζει τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που είπε ότι όχι δεν θα διδάσκεται μακεδονική γλώσσα, ο κ. Γαβρόγλου σφυρίζει αδιάφορα. Αλλά, συνέχισε, οι άνθρωποι αυτοί υπέγραφαν επιστολές το 2008 για να αναγνωριστούν τα Σκόπια Μακεδονία σκέτη.
- ο τέταρτος λόγος είναι η αφόρητη και άκρως προσβλητική προσπάθεια του κ. Τσίπρα να διχάσει τους Έλληνες διαμορφώνοντας ένα κλίμα τοξικότητας και διχασμού που μας πηγαίνει χρόνια πίσω. Αν είχε πρόγραμμα και πολιτική δεν θα έκανε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου και δεν θα χρησιμοποιούσε τον μηχανισμό του Μαξίμου για να στήσει σκευωρίες».
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης λέγοντας ότι θα τον θυμάται και την διάψευση των προσδοκιών που της είχε δημιουργήσει ο κ. Τσίπρας. Έκανε προσωπική αναφορά στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λέγοντας ότι «από το 1990 είχε το θάρρος να κάνει πράξη την πολιτική της ισονομίας και της ισοπολιτείας, πολιτική την οποία εγώ δεσμεύομαι να συνεχίσω». Αναφέρθηκε στο βάρβαρο περιστατικό στη Νέα Ζηλανδία υπογραμμίζοντας ότι «απέναντι στο μίσος έχουμε το θάρρος να πούμε ότι στην Θράκη είμαστε παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων και να είμαστε περήφανοι για αυτό που έχουμε πετύχει και πρέπει να το διαφημίσουμε στην Ευρώπη και να διεκδικήσουμε περισσότερους πόρους για να το ενισχύσουμε».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι διαθέτει ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο για τη Μακεδονία και την Θράκη, για την αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων θησαυρών τους καθώς διαθέτουν σημαντικούς πόρους και στην πρωτογενή παραγωγή και στον δευτερογενή τομέα αλλά και στον τουρισμό καθώς έχουν πολιτιστική κληρονομιά και σημαντικά μνημεία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση λέγοντας ότι με την αναθεώρηση του Συντάγματος «χάσαμε ευκαιρία λόγω ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουμε το άρθρο 16 και να αποκτήσουμε μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ακόμη και στη Βόρειο Κορέα έχουν ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Χάσαμε οκτώ χρόνια. Αλλά αυτό αυξάνει την ευθύνη μας για την ενίσχυση των δημοσίων Πανεπιστημίων».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ