Skip to main content

Τροχαίο στη Θέρμη Θεσσαλονίκης: Και άλλες φορές οδηγούσε πιωμένος ο κατηγορούμενος οδηγός

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ ΣΩΤΗΡΗΣ

Και στο παρελθόν είχε ποινικές κυρώσεις και πρόστιμα για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

Και παλαιότερες παραβάσεις που σχετίζονται με οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, για τις οποίες του είχαν επιβληθεί τα ανάλογα διοικητικά μέτρα και πρόστιμα, προέκυψαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από το ιστορικό του 46χρονου οδηγού που παρέσυρε προχθές στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και τραυμάτισε ζευγάρι και το 2χρονο παιδί τους, σκοτώνοντας το έμβρυο που κυοφορούσε η γυναίκα.

Θεσσαλονίκη: Έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε η 34χρονη – Συμπληρωματική δίωξη στον οδηγό που παρέσυρε την οικογένεια

Υπενθυμίζεται πως, όπως διαπιστώθηκε, και την Τετάρτη ο συγκεκριμένος οδηγός ήταν υπό την επήρεια οινοπνεύματος, οπότε, πέραν των ποινικών κυρώσεων, επιβλήθηκαν και οι προβλεπόμενες σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Η Ελληνική Αστυνομία υπογραμμίζει πως «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αντιμετώπιση τροχαίων παραβάσεων, με έμφαση στις περιπτώσεις οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Έχοντας εντείνει τους ελέγχους σε όλο το οδικό δίκτυο και αυξήσει τη βεβαίωση παραβάσεων, επιβάλλει απαρέγκλιτα τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία κυρώσεις στους παραβάτες.

Η ασφάλεια στους δρόμους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και οι ενέργειες της Τροχαίας στοχεύουν στην πρόληψη των ατυχημάτων και την προστασία της ζωής όλων των πολιτών».