Skip to main content

Αποφυλάκιση Λύτρα: Το σκεπτικό των δικαστών

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)

Οι δικαστές αναφέρονται και στα τραύματα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, που είχε πάει για εξέταση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών

Οι δικαστές έκριναν πως ο Απόστολος Λύτρας δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βαριά σωματική βλάβη στη Σοφία Πολυζωγοπούλου τη νύχτα του ξυλοδαρμού και πως δεν επεδίωξε να της προκαλέσει μόνιμη βλάβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμά τους οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρουν:

«Δε δημιουργήθηκε κίνδυνος ζωής της παθούσας εφόσον, ο κατηγορούμενος έπληξε την παθούσα με γυμνά χέρια, με γροθιές, απανωτά και σφοδρότατα χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα της που όμως δεν ήταν τέτοιας διάρκειας ώστε η παθούσα να βρεθεί μεταξύ ζωής και θανάτου. Οι σωματικές βλάβες δεν είχαν αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη.

Οι δικαστές αναφέρονται και στα τραύματα της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, που είχε πάει για εξέταση στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

«Κανένα σύμπτωμα που να συνάδει με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Εξάλλου, η ίδια ήταν σε θέση να δώσει κατάθεση, να σταθμίσει τη στάση της, να περιγράψει χωρίς κενά μνήμης τι είχε συμβεί και για ποιο λόγο δεν κατέθεσε ενώπιον των αστυνομικών αρχών την αληθή εκδοχή των γεγονότων. Διαπιστώθηκε κάταγμα του ρινικού οστού ωστόσο, δε διαπιστώθηκε ιδιαίτερη παρεκτόπιση».

Όπως επισημαίνουν «το συνολικό διάστημα των 40 ημερών αναρρωτικής άδειας από την ημέρα του τραυματισμού δεν κρίνεται ιδιαίτερα μεγάλο».

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας (βίντεο)