Skip to main content

Απόστολος Λύτρας: Αποφυλακίζεται ο δικηγόρος – Παραπέμπεται για πλημμέλημα

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δεκτή η πρόταση της εισαγγελέως - Οι όροι που του επιβάλλονται

Για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση θα δικαστεί τελικά στο Μονομελές Εφετείο Πλημμελημάτων της Αθήνας ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως και μετέτρεψαν την αρχική κατηγορία που αντιμετώπιζε για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση και του άνοιξαν την πόρτα της φυλακής.

Ο Απόστολος Λύτρας αναμένεται να αποφυλακιστεί με τους εξής όρους:

1. Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερης των 100 μέτρων.

2. Απαγόρευση επικοινωνίας άμεσα ή έμμεσα με χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων προσώπων. Επιτρέπεται μόνο η επικοινωνία για θέματα που αφορούν το ανήλικο τέκνο μέσω δικηγόρων.

3. Σε περίπτωση άσκησης επικοινωνίας με το παιδί, η παράδοση και η παραλαβή από τη σύζυγο ή άτομο που έχει εξουσιοδοτήσει η σύζυγος θα γίνεται έξω από το ΑΤ της κατοικίας της συζύγου, ενώ κατά την παράδοση και παραλαβή δεν θα μπορεί ο κατηγορούμενος να απευθύνεται στο πρόσωπο που συνοδεύει το παιδί.

4. Να συμμετάσχει σε συμβουλευτικό-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού κέντρου Αλληλεγγύης.

«Ζητεί ξανά συγγνώμη»

Σε ανακοίνωσή του, ο συνήγορος του ποινικολόγου σημειώνει πως «η στάση του Απόστολου Λύτρα, απέναντι στο τραγικό περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή του και της οικογένειάς του παραμένει αδιασάλευτη: Ζητεί, ξανά, συγγνώμη από τη σύζυγό του και δηλώνει πως θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, για τη ψυχική και συναισθηματική προστασία των τέκνων του».