Skip to main content

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία: Πρεμιέρα με αλλαγές για τη νέα σχολική χρονιά (φωτογραφίες – βίντεο)

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το πρώτο κουδούνι ήχησε το πρωί, σημαίνοντας την επιστροφή 1,3 εκατ. μαθητών όλων των βαθμίδων στις αίθουσες των σχολείων

Προσμονή, χτυποκάρδια, αγκαλιές αλλά και συγκίνηση: Με ανάμεικτα συναισθήματα, οι μαθητές επέστρεψαν σήμερα στα θρανία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι παιδικές φωνές αντήχησαν ξανά στα προαύλια των σχολείων, έπειτα από την καλοκαιρινή ανάπαυλα.

Το πρώτο κουδούνι ήχησε το πρωί, σημαίνοντας την επιστροφή 1,3 εκατ. μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις αίθουσες των σχολείων της χώρας.

Την παράσταση στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά έκλεψαν τα «πρωτάκια» που πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι των δημοτικών σχολείων συνοδευόμενα από τους γονείς τους.

(Menelaos Myrillas / SOOC)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

(ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
/ ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS)
(ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS)
(Menelaos Myrillas / SOOC)

Οι 11 αλλαγές της νέας χρονιάς

Η νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας κάνει πρεμιέρα με 11 αλλαγές που αφορούν το σύνολο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας:

  1. Δέκα χιλιάδες διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων
  2. Ψηφιακό Φροντιστήριο
  3. Αυτόνομες Τάξεις
  4. Διαδραστικά συστήματα μάθησης
  5. Εφαρμογή e-parents
  6. Πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr
  7. Νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων με απαγόρευση της κατοχής και χρήσης του κινητού καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας
  8. Δράσεις Ενεργού Πολίτη
  9. Σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός
  10. Πιστοποιητικό Πληροφορικής
  11. Εισαγωγή της ανάγνωσης ολόκληρων λογοτεχνικών έργων, αντί αποσπασματικών κειμένων.

«Κάθε νέα σχολική χρονιά αποτελεί αφετηρία μιας καινούριας προσπάθειας να γινόμαστε καλύτεροι. Και αυτή η προσπάθεια αφορά τόσο εσάς, τους πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο και εμάς στο υπουργείο, που καλούμαστε να κάνουμε την καθημερινότητά σας ευκολότερη, ασφαλέστερη και παραγωγικότερη» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σε μήνυμά του.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας παρέστησαν στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη από την πλευρά της στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών στην Καλλιθέα, όπου συστεγάζονται το Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)