Skip to main content

Νέα αναβολή στη δίκη Λιγνάδη: «Είναι τραγικό να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή επειδή τον αντιπαθούμε»

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Πρωτόδικα ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών με αναστολή

Για τις 21 Μαρτίου του 2025 αναβλήθηκε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που υπεβαλε ο δικηγόρος ενός εκ των καταγγελώντων, διότι ο εντολέας του εργάζεται στο εξωτερικό.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και οι τρεις νεαροί άντρες που έχουν καταγγείλει τον κατηγορούμενο, ο οποίος θα δικαστεί συνολικά για τρεις βιασμούς, μετά και την έφεση που ασκήθηκε σε βάρος της αθωωτικής απόφασης για τον βιασμό ενός 16χρονου το 2011.

Η πρωτόδικη απόφαση

Να θυμίσουμε ότι πρωτόδικα ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών με αναστολή για τον βιασμό  δύο ανήλικων το 2015 στην Αθήνα και Επίδαυρο, ενώ είχε αθωωθεί κατά πλειοψηφία για τον βιασμό ενός 16χρονου το 2011 και ομόφωνα για τον βιασμό ενός 19χρονου, ο οποίος δεν είχε καταθέσει στη δίκη.

Λίγες μέρες αργότερα, η εισαγγελία εφετών άσκησε έφεση ως προς το ύψος της ποινής που του επιβλήθηκε και ως προς την αθώωση του κατηγορούμενου για τον βιασμό του 16χρονου.

Από μηδενική βάση

Η δευτεροβάθμια δίκη θα διεξαχθεί σχεδόν από μηδενική βάση και με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς την ποινική του μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Η δήλωσή του

«Είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μας πίκρανε, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Αυτό είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών», δήλωσε ο ίδιος ο κ. Λιγνάδης.

Στο πλευρό του σκηνοθέτη βρισκόταν διαρκώς ο αδελφός του Γιάννης και η στενή του φίλη Ελένη Κούρκουλα.