Skip to main content

Ηράκλειο: Τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένους – Απέσπασαν 32.000 ευρώ και κοσμήματα 

ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME NEWS

Συνελέφθη ένας αλλοδαπός

Τρεις υποθέσεις απάτης, (δύο τετελεσμένες και μία απόπειρα) εξιχνίασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, προχωρώντας στη σύλληψη ενός αλλοδαπού.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αλλοδαπός προέβη στην διάπραξη των απατών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 32.000 ευρώ, καθώς και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο άνδρας που συνελήφθη, από κοινού με δύο ακόμη άτομα επικοινώνησαν στις 26.08.2024 και στις 02.09.2024 τηλεφωνικά με ηλικιωμένα άτομα και με το πρόσχημα της δήθεν πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος σε συγγενικό τους προσώπου, απαίτησαν την καταβολή χρηματικού ποσού και τιμαλφών προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες ιατρικής αποκατάστασής τους.

Οι ηλικιωμένοι έπεσαν στην παγίδα και παρέδωσαν τα χρήματα και τα κοσμήματα στον αλλοδαπό.

Τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον αλλοδαπό στο Ηράκλειο, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε σε κατάλυμα που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 12.770 ευρώ, κοσμήματα και συσκευή κινητού τηλεφώνου. Τα κατασχεθέντα χρηματικά ποσά και κοσμήματα αποδόθηκαν στις παθούσες, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του σε παρόμοιες υποθέσεις.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.