Skip to main content

Δίκη για πυρκαγιά στο Μάτι: «Δεν σεβάστηκαν τους ανθρώπους που πέθαναν…»

INTIME NEWS

«Κανείς δεν τους είπε να φυλαχτούν, να φύγουν»

Την οργή της μέσα στον αβάσταχτο πόνο της για τον χαμό της μητέρας της, εξέφρασε μάρτυρας, η οποία κατέθεσε στη δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Η Ευαγγελία Νικολοπούλου, η οποία έχασε την 59χρονη μητέρα της το 2018, ανέφερε: «Το χειρότερο απ’ όλα είναι κανείς δεν τους είπε να φυλαχτούν, να φύγουν. Η μητέρα μου ζούσε 59 χρόνια στο Μάτι και θα μπορούσε να σωθεί. Αλλά έφυγε από το σπίτι  με τις κάφτρες πάνω της. Κανείς δεν τους ενημέρωσε. Κανείς δεν προσπάθησε να τους σώσει και κανείς δεν σεβάστηκε τους νεκρούς. Στράφηκαν σε βάρος των θυμάτων, ότι έφταιγαν αυτοί για τα αυθαίρετα» κατέθεσε η μάρτυρας, η οποία έκανε λόγο για υβριστική συμπεριφορά απέναντι στους νεκρούς.

«Αν αυτό δεν είναι ασέβεια για τους ανθρώπους που πέθαναν, τότε τι είναι;»

«Κάποια στιγμή όταν πήγαμε στον τάφο της μητέρας μου, μου έδειξε η θεία μου ένα σημείο όπου εκεί είναι καμένα κόκαλα από το Μάτι. Πήγα στον ιερέα τον ρώτησα ‘είναι κάτι εδώ θαμμένο;’ και μου λέει πως ‘ναι εδώ είναι θαμμένα αταυτοποίητα κοκαλάκια’. Έστειλα mail στον δήμαρχο Μαραθώνα και όντως μπήκε μία πλάκα στο σημείο, αλλά εκεί είναι αταυτοποίητα κόκαλα από επιχείρηση-σκούπα που έγινε κάποια στιγμή στο Μάτι για να καθαριστούν. Αν αυτό δεν είναι ασέβεια για τους ανθρώπους που πέθαναν, βασανίστηκαν και πέθαναν, τότε τι είναι;», είπε η μάρτυρας.

naftemporiki.gr