Skip to main content

Χυδαίο σχόλιο κατά Χάρις αναδημοσίευσε ο Ντόναλντ Τραμπ

REUTERS/Brian Snyder

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προχωρά σε αήθεις αναφορές κατά της Χάρις

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναδημοσίευσε ένα ωμά σεξιστικό και μισογυνικό σχόλιο εναντίον της Κάμαλα Χάρις στο Truth Social, τη δική του πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Με τις νέες δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η Χάρις βελτιώνει περαιτέρω τη θέση της και να διευρύνει το χάσμα με τον αντίπαλό της, ειδικά μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων, ο Τραμπ προκάλεσε κύμα αποδοκιμασία στο διαδίκτυο αναδημοσιεύοντας μια χυδαία ανάρτηση που υπονοούσε ότι η υποψήφια των Δημοκρατικών εξάρτησε την πολιτική της άνοδο από σεξουαλικές «χάρες».

Η ανάρτηση –δημοσιεύτηκε αρχικά από άλλον χρήστη – περιείχε φωτογραφίες της Χάρις και της Χίλαρι Κλίντον μαζί με το σχόλιο: «Είναι αστείο πώς οι π….. επηρέασαν κάθε μία διαφορετικά τις καριέρες τους…»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ προχωρά σε αήθεις αναφορές κατά της Χάρις, αγνοώντας μάλιστα και τις συστάσεις των συμβούλων του. Σε ανάλογη υιοθέτηση υβριστικού βίντεο είχε προχωρήσει και στις 18 Αυγούστου.

Ο Guardian σημειώνει ότι η τελευταία ανάρτηση έρχεται σε μία χρονική στιγμή έξαρσης των ακραίων αναρτήσεων με διάφορες συνωμοσιολογικές αναφορές της QAnon που υποστηρίζει ότι ο Τραμπ διεξάγει πόλεμο εναντίον ενός «ελίτ δικτύου παιδεραστών που λατρεύουν τον Σατανά και βρίσκεται σε κυβέρνηση, επιχειρήσεις και μέσα ενημέρωσης».

Με πληροφορίες από Guardian