Skip to main content

Πυρκαγιές: Καλύτερη εικόνα σε Παγγαίο, Στεγνό Νέστου, Όλυμπο

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
Φωτογραφία αρχείου.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Στεγνό Νέστου - Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Όλυμπο

Βελτιωμένη χαρακτηρίζεται η εικόνα της φωτιάς που καίει για 8η ημέρα στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται για όγδοο 24ωρο κι από το πρωί επιχειρούν επτά εναέρια μέσα (τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη), ενώ έχουν κινητοποιηθεί 280 πυροσβέστες, 46 οχήματα, 25 πεζοπόρα τμήματα και πολλοί εθελοντές.

Η εικόνα τη πυρκαγιάς είναι καλύτερη, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες, όπως αναφέρουν πηγές της πυροσβεστικής, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Στεγνό Νέστου

Στο μεταξύ, η δασική φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, Τετάρτη, στο Στεγνό Νέστου δεν παρουσιάζει κάποιο ενεργό μέτωπο.

Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.

Δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν από νωρίς ρίψεις νερού, ενώ από εδάφους επιχειρούν στην περιοχή 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Όλυμπο

Την ίδια ώρα, οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της είναι η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στον Όλυμπο, σε δυσπρόσιτο σημείο και σε ύψος άνω των 1.900 μέτρων.

Ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί από το πρωί ρίψεις νερού, ενώ στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα και δύο οχήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ