Skip to main content

Χρ. Σταϊκούρας: 83 σύγχρονες σχολικές μονάδες, έως το 2027

«Οι υποδομές παιδείας κατέχουν την μερίδα του λέοντος στον προγραμματισμό της περιόδου 2024 – 2027, με προϋπολογισμό σχεδόν 500 εκατ. ευρώ»

 Προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, είναι ο τομέας της παιδείας, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος παραβρέθηκε στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος στη Δημοτική Κοινότητα Χατζή του Δήμου Μεσσήνης.

Οι νέες εγκαταστάσεις αφορούν στην ανακαίνιση γυμναστηρίου, στη δημιουργία νέων γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ και ποδοσφαίρου 5Χ5, καθώς και εξοπλισμού παιδικής χαράς στον περιβάλλοντα χώρο.

«Το 2023, περαιώθηκαν 34 έργα παιδείας από τις Κτιριακές Υποδομές»

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας: «Το 2023, περαιώθηκαν 34 έργα παιδείας από τις Κτιριακές Υποδομές, ενώ οι υποδομές παιδείας κατέχουν την μερίδα του λέοντος στον προγραμματισμό της περιόδου 2024 – 2027, με προϋπολογισμό σχεδόν 500 εκατ. ευρώ, ο οποίος αφορά νέα σχολεία και επισκευή, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, αλλά και πανεπιστημιακών μονάδων. Έως το 2027 προβλέπεται να παραδοθούν 83 νέες, σύγχρονες σχολικές μονάδες, σε όλη την Επικράτεια».

Σε αυτές, όπως διευκρίνισε ο υπουργός,  δεν περιλαμβάνονται οι 33 σχολικές μονάδες στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel, πριν από σχεδόν έναν χρόνο και οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνονται μέσα στο έτος, με δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.