Skip to main content

Καιρός: Με τοπικές βροχές θα «κλείσει» ο Αύγουστος

(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Αστάθεια μέχρι και το Σάββατο θα παρουσιάσει ο καιρός

Τοπικές βροχές και καταιγίδες «έφερε» η Δευτέρα σε περιοχές της βόρειας, δυτικής και νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Στον παρακάτω χάρτη του meteo.gr παρουσιάζονται οι νεφώσεις, όπως τις κατέγραψε ο δορυφόρος Meteosat-10 (με μπλε αποχρώσεις οι υψηλότερες και ψυχρότερες κορυφές) στις 16:25 ώρα Ελλάδας και σημειώνονται οι μετεωρολογικοί σταθμοί που κατέγραφαν βροχή την ίδια ώρα (κίτρινο – ασθενής βροχόπτωση, πορτοκαλί – μέτρια βροχόπτωση, κόκκινο – ισχυρή βροχόπτωση).

Πηγή: meteo.gr

Παράλληλα, στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζονται με πορτοκαλί και κίτρινο χρώμα οι ηλεκτρικές εκκενώσεις που καταγράφηκαν ανά πέντε λεπτά από τις 10:00 UTC (13:00 ώρα Ελλάδας) έως τις 16:00 UTC (19:00 ώρα Ελλάδας).

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

Ασταθής θα είναι ο καιρός μέχρι και το Σάββατο (31/8), καθώς θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα.


Η πρόγνωση της ΕΜΥ: 

  • Τρίτη 27/8: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 33 με 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 36 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.
  • Τετάρτη 28/8: Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά.
    Οι άνεμοι αρχικά στο Ιόνιο και τα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ ενώ από τις μεσημβρινές ώρες θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά θα φτάσει τους 32 με 35 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.
  • Πέμπτη 29/8: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμαία από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.
  • Παρασκευή 30/8: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη με την εκδήλωση τοπικών βροχών. Βαθμιαία νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.
    Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
  • Σάββατο 31/8: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν στις Σποράδες, την Εύβοια και τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και όμβροι κυρίως στην Εύβοια, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά. Βελτίωση αναμένεται τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο βόρειο Ιόνιο, το κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο 6, πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.