Skip to main content

Βόλος: Νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στο λιμάνι- Σύσκεψη των αρμόδιων φορέων

INTIME NEWS

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός με απόχη, ο οποίος συνεχίζεται

Χιλιάδες νεκρά ψάρια και έντονη δυσοσμία έχουν κατακλύσει το λιμάνι του Βόλου με τις σοκαριστικές εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Το φαινόμενο αυτό οφείλεται στους χιλιάδες τόνους νερού από την λίμνη Κάρλα και τις γύρω περιοχές που κάθε μέρα καταλήγουν στον Παγασητικό μέσω του χειμάρρου Ξηριά.

Ωστόσο, τα νερά παρασύρουν και ψάρια του γλυκού νερού που όταν έρθουν σε επαφή με το θαλασσινό νερό, πεθαίνουν.

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε καθαρισμός με απόχη, ο οποίος συνεχίζεται. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί δεν εγκυμονεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σύσκεψη των φορέων

Το απόγευμα της Δευτέρας (στις 6 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρμόδιων φορέων για το συγκεκριμένο φαινόμενο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμένεται να προτείνει στον ΟΛΒ την τοποθέτηση ενός προστατευτικού διχτυού στην έξοδο του χειμάρρου Ξηριά, ώστε να εμποδίζεται η μεταφορά ψαριών γλυκού νερού στον Παγασητικό κόλπο.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Κουρέτας, ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα κλείσει το θυρόφραγμα της Κάρλας και δεν θα περνά πλέον το νερό στον Παγασητικό.