Δύο φορές χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά προσήλθε στον διαγωνισμό του Δήμου Κοζάνης ο υπεύθυνος του μοιραίου λούνα παρκ που τελικά κατέληξε στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.
Ο Κώστας Κουρού, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης εξηγεί, μιλώντας στη «Ν», ότι στην πρώτη δημοπρασία (διενεργηθείσα στις 29 Ιουλίου) είχαν προσέλθει δύο ενδιαφερόμενοι:
- Ο πρώτος από τα 10 απαιτούμενα χαρτιά και βεβαιώσεις για ισάριθμα παιγνίδια, διέθετε μόνο πέντε.
- Ο δεύτερος ενδιαφερόμενος και, εν προκειμένω, ο υπεύθυνος του μοιραίου λούνα παρκ, για τα 10 παιχνίδια που ήθελε να στήσει στο τοπικό πανηγύρι του «Νιάϊμερου» προσήλθε με 4 ληγμένες βεβαιώσεις.
Αμφότερες οι προτάσεις βεβαίως απερρίφθησαν από τις υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης και τον αρμόδιο ανμτιδήμαρχο.
Σημειώνεται ότι ο δήμος Κοζάνης, όπως άλλωστε και κάθε δημοτική αρχή, δεν έχει την τεχνική υποδομή να ελέγξει τα μηχανήματα, γεγονός που καθιστά τις πιστοποιήσεις αφενός απαραίτητες και αφετέρου τον μόνο τρόπο διασφάλισης της τυπικής τουλάχιστον επάρκειας των παιγνιδιών.
Ακολούθησε και δεύτερη δημοπρασία προ ολίγων ημερών.
- Σε αυτή εμφανίστηκαν τρεις ενδιαφερόμενοι, μεταξύ των οποίων εκ νέου και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ που τελικά κατέληξε στη Χαλκιδική.
- Ο εν λόγω προσήλθε με πρόταση για 7 παιγνίδια από τα οποία τα 4 πιστοποιητικά είχαν λήξει.
- Υπήρξε επίσης ένας ακόμη ενδιαφερόμενος που απερρίφθη για τον ίδιο λόγο και τελικά επελέγη ο τρίτος και μόνος που είχε άρτιο φάκελο.
Προκαλεί εντύπωση, πάντως, το πώς μπορεί κάποιοι να περιφέρουν προτάσεις συμμετοχής σε τέτοιους διαγωνισμούς από δήμο σε δήμο και μάλιστα να τους επανυποβάλλουν, εν γνώσει τους ότι έχουν ελλειμματικούς φακέλους πιστοποιήσεων.
Σημειώνεται ότι το τοπικό, εννιαήμερο (εξ’ ού και «Νιάϊμερος») πανηγύρι της Κοζάνης συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου και κυρίως παιδιά.
«Όταν ακούσαμε το τραγικό περιστατικό στη Χαλκιδική, παγώσαμε, καθώς το μυαλό μας έκανε αμέσως συνειρμούς», προσθέτει ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Κώστας Κουρού.