Skip to main content

Τραγωδία σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Τελευταίο αντίο στον 19χρονο – «Ήξεραν πως έχουν στα χέρια τους μία ωρολογιακή βόμβα»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/INTIME

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την τραγωδία - «Η όλη αντιμετώπιση δείχνει δόλο και αδιαφορία - Ήταν σε πλήρη γνώση τους, δεν ήταν τυχαίο περιστατικό» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας

Θρήνος επικρατεί στη Βέροια, όπου συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 19χρονο που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, την ώρα που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τις συνθήκες και τις ολιγωρίες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Η κηδεία του 19χρονου θα γίνει στις 11:00, στον Ιερό ναό Αναλήψεως Παπάγου στη Βέροια.

Υπενθυμίζεται πως ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του μοιραίου μηχανήματος αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωση της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου και του 21χρονου. Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του 21χρονου για θανατηφόρα έκθεση.

Η οικογένεια του 19χρονου ζητεί δικαίωση και απόδοση ευθυνών. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Πετρίδης, έκανε λόγο για «εμφανείς παραβάσεις» στον χώρο του δυστυχήματος, για «δόλο και αδιαφορία», ενώ υπογράμμισε την ευθύνη των τοπικών αρχών.

«Εμφανείς παραβάσεις»

«Χθες το μεσημέρι έσπευσα στον τόπου όπου συνέβη το μοιραίο για να δω τις συνθήκες που επικράτησαν κατά τον χρόνο του συμβάντος. Διαπίστωσα – δεν χρειάζεται κανείς να είναι ειδικός – εμφανείς παραβάσεις, σημαντικές, που ήταν σε γνώση των τοπικών παραγόντων, αλλά προφανώς και της ίδιας της επιχείρησης, κάτι που φαντάζομαι συμβαίνει εδώ και πολύ καιρό».

«Το μηχάνημα κατ’ ουσίαν δεν λειτουργούσε»

Αναφερόμενος ειδικότερα στην εικόνα που παρουσίαζε το μοιραίο παιχνίδι είπε: «Το συγκεκριμένο μηχάνημα κατ’ ουσίαν δεν λειτουργούσε. Στερούταν θέσεων γιατί ήταν σπασμένες (…) Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει θέσεις όπου οι επικαθήμενοι διασκεδάζουν με την κίνηση, με την ταχύτητα του μηχανήματος αυτού. Το μηχάνημα αυτό όμως δεν είχε καθίσματα γιατί ήταν σπασμένα και ο χειριστής άλλαζε τη θέση των επιβατών για να βρει μία σταθερή θέση».

«Δόλος και αδιαφορία»

«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η ευθύνη των ανθρώπων αυτών είναι πολύ μεγάλη και αυτό που τονίζω είναι ότι όλη αυτή η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση, αλλά και οι συνθήκες ουσιαστικά δείχνουν δόλο και αδιαφορία, αποδέχονταν ένα αποτέλεσμα. Ο τρόπος που λειτουργούσε, τα σφάλματα, τα ελαττώματα, ήταν ένα ζήτημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί εδώ και καιρό ενδεχομένως και σε έτη που είχε άδεια, αν είχε» πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης.

Μίλησε ακόμη για «ένα διαχρονικό πρόβλημα που δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ, ούτε από την επιχείρηση, ούτε από τις τοπικές αρχές. Υπάρχουν δυστυχώς άνθρωποι που θέλουν μόνο να πλουτίσουν από τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες χωρίς να επενδύουν να σέβονται τη ζωή των ανθρώπων» συμπλήρωσε.

«Γιατί δεν διέταξαν άμεσα την σφράγιση οι τοπικές αρχές;»

Ερωτηθείς για τις ευθύνες πίσω από την τραγωδία ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου τόνισε πως «από τη στιγμή που συνέβη το μοιραίο ούτως ή άλλως αυτή η επιχείρηση έχει πλήρη ευθύνη». «Το ζήτημα είναι οι τοπικές αρχές, από τη στιγμή που από τις 12 του μηνός γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει άδεια, γιατί δεν επενέβησαν άμεσα, γιατί δεν διέταξαν άμεσα την σφράγιση. Όφειλε ο δήμος να παρέμβει».

«Ήταν σε πλήρη γνώση τους»

«Ήταν σε πλήρη γνώση τους, δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό. Αυτοί οι άνθρωποι ήξεραν πως στα χέρια τους έχουν μία ωρολογιακή βόμβα. Κι εδώ θέτω ζήτημα ευθυνών. Μήπως η όλη καθυστέρηση οφείλεται στο ότι περίμεναν τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση χωρίς να έχει συνέπειες;» διερωτήθηκε ο κ. Πετρίδης, τονίζοντας πως η πλευρά της οικογένειας είναι αποφασισμένη να φτάσει η έρευνα μέχρι τέλους ώστε να υπάρξει απόδοση ευθυνών.

naftemporiki.gr