Skip to main content

Πευκοχώρι Χαλκιδικής: Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος του χειριστή στο λούνα παρκ

Πηγή φωτ: ΙΝΤΙΜΕ, Κωνσταντόπουλος Βασίλης

Ο 21χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου χειριστή του παιχνιδιού του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μέρος του οποίου έσπασε, με αποτέλεσμα χάσει τη ζωή του 19χρονος.

Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού (περιστρεφόμενα καθίσματα) έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος και νωρίτερα σήμερα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας, που διενεργεί την προανάκριση.

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

Παραδόθηκε στο ΑΤ Κιλκίς

Το μεσημέρι της Τρίτης ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού στο λούνα παρκ, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς που έχει αναλάβει την προανάκριση για την υπόθεση.

Ένα από τα ερωτήματα που αναζητούν απάντηση είναι κατά πόσο είχε έγγραφα λειτουργίας το λούνα παρκ και ποιος τέλος πάντων τα είχε ελέγξει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ τα λούνα παρκ βγάζουν μία άδεια λειτουργίας και κάθε χρόνο παίρνουν πιστοποιήσεις για τα μηχανήματά τους και ακολουθεί η διαδικασία της γνωστοποίησης. Το συγκεκριμένο λούνα παρκ φέτος δεν είχε καμία γνωστοποίηση.

Ο 19χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο

O άτυχος 19χρονος από τη Βέροια, ο οποίος παραθέριζε στη Χαλκιδική μαζί με την οικογένεια του βρήκε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ακαριαίο θάνατο.

«Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι και μας είπε ότι θα το πάει “δυνατά”. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει. Νιώθω όλη την πλάτη να ξεκολλάει. Σε κάποια στιγμή είμαι ανάσκελα, βλέπω τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα μου και να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το κάγκελο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε. Δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά πετάχτηκε με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι», είπε ο αδελφός του θύματος.

Στο λούνα παρκ ήταν επίσης ακόμη ένας αδελφός και η μητέρα του θύματος.

Διαβάστε επίσης:

Υπ. Ανάπτυξης για την τραγωδία στο λούνα παρκ: Μόνη αρμόδια αρχή για τις άδειες και τους ελέγχους ο δήμος